­
×

Attentie

Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.toerclub-ing-arnhem.nl/wp-content/uploads/2015/05/2-225x300.jpg'
Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.toerclub-ing-arnhem.nl/wp-content/uploads/2015/05/3-300x225.jpg'
Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.toerclub-ing-arnhem.nl/wp-content/uploads/2015/05/4-300x225.jpg'
Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.toerclub-ing-arnhem.nl/wp-content/uploads/2015/05/5-300x225.jpg'
Gebrek aan toegang tot rechten - file 'http:/www.toerclub-ing-arnhem.nl/wp-content/uploads/2015/05/6-300x200.jpg'

We kunnen al terugblikken op hele mooie voorgaande edities van 4Days4Energy4All.


Editie 3 in 2017

Vanuit Arnhem fietsten we door Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. Dwars door Rotterdam en over de Zeelandbrug. Met een geweldige opbrengst van € 33.255,-!

Bekijk hier foto's van 4Days4Energy4All van 2017.


Editie 2 in 2016

Vanaf de startplaats in Arnhem ging de eerste tocht over 150 kilometer naar Heiloo in Noord-Holland. Op dag 2 ging de etappe over de Afsluitdijk en een deel van de Elfstedenroute naar Leeuwarden. Dag 3 kreeg een Drents tintje met een tocht over het parcours van de Ronde van Drenthe waar de eindspreep in Hoogeveen bereikt wordt via een aantal kasseien. De finish op dag 4 in Arnhem was weer een groot feest. Met een geweldige opbrengst van € 25.477,-!

Bekijk hier fotos van Editie 2 in 2016:
Dag 1 Arnhem - Heiloo
Dag 2 Heiloo - Leeuwarden

Mooie reportagefilm waarom Jos Vogelzang mee wilde fietsen met 4days 2016 gemaakt door GPtv Leeuwarden

Hans Ankersmit over zijn 4Days ervaring

Hans Ankersmit is vaste deelnemer vanaf de eerste editie in 2015. Hij vertelde na de 2e editie over zijn 4Days4Energy4All belevenissen voor het Energy4All Magazine:

“Ik kwam een advertentie tegen van 4Days4Energy4All. Het sprak me erg aan dat er geld voor zieke kinderen mee werd opgehaald. Ik herinnerde me het verhaal van iemand die ik tegen was gekomen via mijn werk, zij hadden hun kind aan een energiestofwisselingsziekte verloren. Ik besloot me meteen in te schrijven.

De eerste editie bracht ons door Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. Met de complimenten voor de organisatie. Dit inspireerde me voor het vervolg in 2016 die van Arnhem naar Heiloo, over de Afsluitdijk naar Leeuwarden, Hoogeveen en vervolgens weer naar Arnhem ging. Het voelde vanaf dag één direct weer als een hechte vriendengroep. De deelnemers die voor de eerste keer meegingen werden ook gelijk in de groep opgenomen.

Over de Afsluitdijk fietsen vond ik een unieke ervaring, hier fiets je toch niet elke dag overheen. En de aankomst in Leeuwarden na een zware tocht was heel speciaal, de brandweer onthaalde ons met loeiende sirenes samen met de plaatselijke omroep en supporters. Kippenvel!

Speciale bewondering heb ik voor deelnemers Tom Wever en Dion Theunissen die beide een kind hebben met de ziekte, en voor Hans Strik en Jos Vogelsang die hun kind en kleinkind op jonge leeftijd hebben verloren.

Ik ben in het dagelijks leven functioneel applicatiebeheerder bij Wiz-arts, een landelijk detacheringsbureau voor Werk, Inkomen en Zorg bij gemeenten. In 2016 werd WIZ-arts broeksponsor van 4Days4Energy4All. Een fantastisch gebaar van directeur Jaap Tol. Hij was ook aanwezig bij de koffiestop vlak voor de Afsluitdijk. Tijdens het gesprek tussen Fons, Jaap en mij kwam naar voren dat zij graag voor meerdere jaren dit mooie maatschappelijke doel wilden sponsoren. Geweldig!

De derde editie in 2017 gaat door Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg. Daar kijk ik weer zeer naar uit, vooral naar de dag dat we over de Zeelandbrug fietsen. Het belooft weer een enorme belevenis te worden.”


Editie 1 in 2015

In 2015 was de eerste editie van 4Days4energy4All en alle deelnemers waren laaiend enthousiast. De route startte bij het Energy4All kantoor, destijds in Nijmegen, en bracht ons door de volgende provincies: Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Met een geweldige opbrengst van€ 18.655,-!

Verslag van Fons

Met ruim 40 personen zijn we 4 dagen door 4 provincies gefietst met in totaal 546 kilometer.

Dag 1    Nijmegen – Garderen
Hemelvaartsdag was de start vanaf het kantoor van Energy4All te Nijmegen, met 2 motorrijders, volgwagen, bezembus en een bus voor de koffers te vervoeren, ging het richting Tiel, de brug over richting Wijk bij Duurstede, Zeist, even bij Het Paleis op de foto, Spakenburg en als eerste overnachting Residence Groot Heideborgh te Garderen.

Diverse familieleden en vrienden stonden de karavaan al op te wachten en onder een lekker zonnetje werd de dag doorgenomen.

Energy4All  Energy4All

Dag 2    Garderen – Asten

Na een fantastisch menu en dito ontbijt vertrok de stoet om goed 9 uur richting Asten in Brabant.
Ede, Renkum,Ewijk en in Alverna de koffie met vlaai waren de eerste wapenfeiten van de dag.  Wind in de rug en zon hoog aan de hemel beter kon haast niet. Het mooie Peelgebied  werd in “sneltrein “vaart genomen en voor 3 uur stonden we voor het prachtige Welness Nobis hotel in Asten.
Het terras werd druk bezocht, andere zochten het prachtige wellness centrum op. Het personeel zorgde ervoor dat het aan niets ontbrak tijdens de avond en het buffet, chapeau hiervoor.

Dag 3   Asten – Landgraaf

Energy4AllZaterdag stond Limburg op de agenda, 140 kilometer,waarvan de eerste 80 vlak. Bob Martens, trialtleet uit Beek, had de route uitgezet in overleg met Marc en Ronald. Helaas liet het mooie weer ons in de steek, wind, koud en een miezerig regentje was ons deel. Bob was gearriveerd en had er zin in net zoals de groep.

Deze dag fietste ik zelf mee om links en rechts hand en span diensten te verlenen aan de deelnemers.  Op sommige beklimmingen was het moeilijk om met de volgwagen of bus te komen, dus dan maar deze oplossing. Tot aan Beek, de koffie stop bij de Fam Martens en vlaai van Gwen van de Bekkerie ging het boven verwachting, ondanks de toch stevige wind. De Brakkeberg, Slingerberg, Koning van Spanje, Eyserenbos, de Deelnemers kregen deze allemaal voor de kiezen. Maar met veel inzet en motivatie werden deze genomen, Klasse!

Na 140 kilometer kwam eindelijk Snowworld in zicht. Diverse partners, familie en kinderen stonden ons met spandoeken en toeters op te wachten. Patientjes met een energiestofwisselingsziekte Sterre en Noa waren er, even werd het me teveel, emoties overvielen me bij het zien van de kinderen en hun ouders, wat een werk hebben zij toch met hun kind. Na een warme douche werd de skihut opgezocht waar genoten werd van een echt stevig biertje. De avond werd anders dan verwacht, geen Bonte Avond maar vroeg je mandje opzoeken, morgen nog een keer knallen met 150 kilometer voor de boeg

Dag 4   Landgraaf – Nijmegen

Vroeger dan verwacht stond iedereen, na een stevig ontbijt, rond 9 uur al met zijn fiets te wachten op de foto’s en startschot. Bij de meeste fietsen werd de ketting nog even voorzien van een lik olie, banden op spanning en een doek over de frames, want ze hadden geleden. Dit allemaal door Robert-Jan, de meester techneut met zijn brede smile.

Energy4AllOnder een flauw zonnetje werd er langzaam tempo gemaakt richting Sittard, Roermond om in Meijel onze koffiestop te nuttigen. De ouders van Minnie op het Veld waren hier de gastheer & gastvrouw, die alles al klaar hadden staan. Henk en Francois hadden de boog en spandoeken opgehangen dus alles was compleet.

Na een heerlijk stuk vlaai of zelfs 2 en een bakkie weer op de fiets, want we moesten nog een eindje. Ronald had de mooiste stukjes Brabant opgezocht en er werd van genoten. Dorpjes waar je nog nooit van gehoord had als Griensdtsveen en Helenaveen, alsof je in Drente bent. Sint Anthonis en Grave klinkt dan bekender en je weet dat je in de goede richting fietst.

En ja, eindelijk zie je de bekende gebouwen op weg naar de finish, spandoeken, Koala de mascotte, vrienden en familie, getoeter, gejuich, noem maar op ... We zijn er, het zit erop.
Knuffels links en rechts, emoties en blijdschap.

Energy4All

Een dankwoord richt ik namens de organisatie aan de Deelnemers, familie, vrienden, sponsoren en allen die Energy4All een warm hart toedragen.

Dan het  “grote moment “

Paula en Thea overhandigen Tom Wever, voorzitter van E4A de cheque.
Een cheque van € 18.655, –  bijeengebracht door de Deelnemers.

­